Bezoek

De Rotterdamse haven is uitgebreid met de modernste Europese toplocatie voor havenactiviteiten: Maasvlakte 2. Midden in dit havengebied, met uitzicht op de containerterminals van de toekomst, staat informatiecentrum FutureLand. In dit gratis informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2 is van alles te zien, te doen en te leren. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers. Bezoek FutureLand ook met een groep of klas en geniet van het uitzicht op automatische containeroverslag en de grootste containerschepen ter wereld. Het is mogelijk een presentatie en rondleiding te boeken met een ervaren voorlichter. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven!FutureLand

Beleef de bouw mee!
Ga zelf aan het stuurwiel staan en zie hoe en wanneer het land boven water kwam tijdens de aanleg. De interactieve maquette maakt de bouwvolgorde en de cijfers zichtbaar. Nieuwsgierig naar de bouw van de immense kademuren of de aanleg van de oersterke zeewering? Met een vingerbeweging zie jij het filmpje van jouw keuze.

Ga voorbij de poorten!
Bezoek in 360 graden bedrijven op de Maasvlakte. Ga waar bijna niemand anders gaat en verbaas je over de grootte van de terminals, en de state of the art techniek waarmee bulkcarriers worden gelost. Je bepaalt niet alleen je eigen bestemming, maar ook je eigen kijkrichting!

Ga liggen!
Ervaar onder de gigantische wereldbol waarom de Rotterdamse haven moet groeien. Jij vraagt, wij draaien.

Duik in de toekomst!
Een echte duik in de toekomst maak je als je met een VR bril vliegt naar de havens van 2066! Hoe zou die eruit zien en hoe gaan we dan met energie om? Zouden drones dan al de normaalste zaak van de wereld zijn?

Zie water in water!
Bekijk in het WaterTheater beelden van de aanleg van Maasvlakte 2, geprojecteerd op een watergordijn van 4 bij 4 meter. Spetterend!

Ga op expeditie!
Stap op de FutureLand Express en maak een bijzondere rondrit door het modernste havengebied van de wereld. Of ga het water op en maak een rondvaart met de FutureLand Ferry. Dichter bij de allergrootste containerschepen ter wereld kom je niet.

Met korting naar FutureLand
Regelmatig heeft FutureLand kortlopende acties waardoor je jouw bezoek aan de grootste en modernste haven van Europa nog leuker maakt... Ontdek hier welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Vier kinderfeestjes in FutureLand
In FutureLand beleef je de haven van de toekomst. Tijdens jouw verjaardag kom je van alles te weten over de aanleg van een nieuwe haven en de grootste schepen ter wereld.

Restaurant New Fork

Ook voor een kopje koffie, een bijzonder gebakje, een tussendoortje of een lekkere lunch kun je terecht in FutureLand. Het restaurant en terras bieden uitzicht op de modernste terminals ter wereld en het nieuwste havengebied van Rotterdam in ontwikkeling. Absoluut een aanrader!

Bekijk het menu

Inspirerende locatie

Bezoek FutureLand met een groep, bedrijf of school. Of u met uw bedrijf, rotary, vereniging of onderwijsinstelling komt: u bepaalt zelf hoe uw bezoek eruit ziet.

PLAN JE GROEPSBEZOEK

Foto van de maand

De Rotterdamse haven is fotogeniek, net als de ontwikkeling van Maasvlakte 2. Wie de haven of de nieuwste uitbreiding ervan het mooiste in beeld weet te brengen wordt Fotograaf van de Maand.

DOE MEE

Agenda

In de haven is altijd wat te beleven en zo ook in FutureLand. Bekijk wat er allemaal te doen is in FutureLand aan activiteiten, zoals excursies, workshops, tentoonstellingen en veel meer!

Naar activiteiten

Gebruik je smartphone

FutureLand is te ontdekken met een audiotour. Luister en beleef de laatste ontwikkelingen via je smartphone en laat je leiden door het centrum. De audiotour is te volgen in zeven talen.

Hoe het werkt

Praktische informatie

Kom goed voorbereid naar FutureLand. Lees de praktische informatie over o.a. entree. Bekijk ook de mogelijkheden voor het vieren van een kinderfeestje in FutureLand of ontdek hoe je korting krijgt op je bezoek.

Meer informatie