OnderwijsVrijdag | Lerarenstaking 15 maart

OnderwijsVrijdag

Kom vrijdag 15 maart tijdens de onderwijsstaking naar FutureLand. Wie weet leren (klein)kinderen wel meer dan op een gewone onderwijsdag! In FutureLand kun je met gemak de kinderen een hele dag vermaken en ze ongemerkt ook nog iets leuks laten leren.

Kidsquiz
Bijvoorbeeld tijdens de Kidsquiz. Om 10.30 uur starten we in de FilmZaal met een leuke film waar je ook nog wat van opsteekt. Vervolgens spelen we een interactieve quiz. Wie is de slimste in de zaal? Tot slot gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. Die speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. De kidsquiz met speurtocht duurt ca. één uur, deelname is gratis en reserveren is niet nodig.
OnderwijsVrijdag

Tours
Ook leuk en leerzaam is een rondrit of rondvaart door niet alleen de grootste maar ook de modernste haven van Europa. De tours laten je de haven zien vanaf een heel andere kant. Onderweg vertelt onze deskundige voorlichter allerhande leuke weetjes. Na afloop kun je jezelf met gerust hart havenexpert noemen!

Reisschema vrijdag 15 maart
> Rondrit om 12.00 uur (lengte 75 min.)
Maak een rondrit met de FutureLand Express en kom alles te weten over de (nieuwe) energie van de haven. Van kolencentrale tot grootste windmolen ter wereld. Ook kom je langs de Slufter, waar energie wordt opgewekt met drijvende zonnepanelen en windmolens!
> Rondvaart om 12.00 uur (lengte 90 min.)
De extra lange rondvaart met de FutureLand Ferry brengt je eerst naar de Europahaven op de Maasvlakte en vervolgens naar de nieuwe havens op Maasvlakte 2. De voorlichter vertelt je over de overeenkomsten en verschillen tussen de oorspronkelijke en nieuwe terminals.
> Rondvaarten om 14.00 & 15.30 uur (lengte 60 min.)
Steek van wal en vaar rond door de havens van Maasvlakte 2, het nieuwste en dus meest innovatieve havengebied van Rotterdam. Hier worden de grootste containerkranen ter wereld gelost met joysticks. Niet bovenop de kraan maar vanaf 'n kantoor, dat meer weg heeft van een gameroom.

Ga voor meer informatie over o.a. kosten en het maken van een reservering naar de pagina’s over FutureLand Express en FutureLand Ferry.

Strandspeurtocht - geannuleerd wegens weersverwachting
Ga op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis. Neem je verrekijker mee!
OnderwijsVrijdag
We vertrekken om 14.00 uur met de FutureLand Express vanaf FutureLand naar het Maasvlaktestrand waar de speurtocht start. Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer bedragen € 6,95 per persoon. Dit totale programma duurt ca. 120 minuten.

Je reserveert de Strandspeurtocht via het reserveringsysteem. Kies hier eerst voor ‘Bus’ en selecteer vervolgens de datum: 15 maart. Daarna kun je de Strandspeurtocht aanklikken en de overige stappen doorlopen. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Tickets kun je tot 30 min. voor aanvang afhalen en -rekenen aan de balie in FutureLand.

Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda