FutureLand Express

Ga op expeditie met de FutureLand Express

FutureLand Express staat klaar voor een bijzondere rondrit naar het nieuwste stuk Nederland. Nieuwe havens, de modernste terminals, offshore activiteiten en dus een haven vol in bedrijf. Een bijzonder havengebied, dat het verdient van dichtbij gezien te worden. Met de FutureLand Express kan dat. All aboard!

Zand, steen, beton en staal. Maar ook de hoogste en modernste kadekranen, elektrische AGV's en high tech ict-toepassingen. Dat zijn de ingrediënten waarmee Maasvlakte 2 uit zee werd gehaald en is ingericht. Miljoenen kubieke meters zand werden opgespoten en op dit nieuwe land zijn nu de eerste twee hypermoderne terminals in bedrijf. Iedere rondrit bezoekt de Express ook de terminal van APMT Maasvlakte II. In het weekend worden de ritten uitgebreid met een bezoek aan Sif Group Netherlands, waar fundaties voor windturbines worden geassembleerd. Een FutureLand-voorlichter vertelt onderweg van alles over wat je ziet én niet ziet. De voorlichting is in het Nederlands, Engels- en Duitstalige factsheets zijn aan boord aanwezig. Of volg de audiotour in het Engels en Duits via de smartphone, vergeet je koptelefoon niet!

Maasvlakte 2 Sif
Bezoek in het weekend ook de terminal van monopile-producent Sif Netherlands

Klaar voor vertrek

FutureLand Express rijdt op dagen dat FutureLand open is; van dinsdag t/m vrijdag en op zondag. Van mei tot en met september is FutureLand ook op zaterdag geopend. Ook dan rijdt de Express. Wil je op dezelfde dag een rondrit en een rondvaart maken, dan kun je kiezen voor een voordelig combiticket. Maak je reservering voor alle deelnemers, eventuele kinderkorting wordt bij het afrekenen aan de kassa in FutureLand verrekend.

Energietour

Iedere dinsdag om 12.00 uur en tweewekelijks op zondag om 15.30 uur ontdek je met de FutureLand Express de rol van de Rotterdamse haven in de energievoorziening. Voor deze bijzondere rondritten is legitimatie verplicht. Deze dienstregeling is onder voorbehoud, het exacte aanbod vind je in het reserveringssysteem.

Check en reserveer

In het reserveringsysteem vind je de aangeboden rondritten, vertrektijden en beschikbare plaatsen. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. De dienstregeling van de FutureLand Ferry en Express kan op de dag van je bezoek afwijken van het schema. Check daarom de aangeboden tours én de beschikbare plaatsen op de gewenste bezoekdatum in het reserveringsysteem.

Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5 Stap 6
Kies tour Selecteer Kies uit Bepaal Controleer Vul in
> boot
> bus
> combi
> datum

 
> aanbod

 
> personen

 
> plaatsen

 
> gegevens
> reserveer
 

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren verdient aanbeveling. Kaartjes kunnen tot uiterlijk een half uur van tevoren afgehaald worden bij de ontvangstbalie. Een half uur voor vertrek worden niet afgehaalde reserveringen vrijgegeven.

Rondritten

Rondrit

Route

Lengte

Rondrit met terminalbezoek Rondrit over Maasvlakte 2, aanvullend rijdt de Express ook over de APMT Maasvlakte II terminal. Voorlichting in Nederlands. Engelse en Duitse audiotour beschikbaar. 
NB in het weekend bezoekt de Express ook de Sif terminal.
Legitimatie verplicht
75 min
Rondrit
Energietour met 
terminalbezoek
Rondrit langs energiehotspots met informatie over huidige en toekomstige energievoorziening, aanvullend rijdt de Express ook over de APMT Maasvlakte II terminal. Voorlichting in Nederlands. Engelse en Duitse audiotour beschikbaar. 
Legitimatie verplicht
75 min

Prijzen

Tickets

Volwassenen

Kinderen 3 t/m 11 jaar
t/m 2 jaar gratis
Ticket rondrit € 6,95 € 5,95
Combiticket rondrit & rondvaart Maasvlakte 2 € 13,95 € 10,95
Combiticket rondrit & rondvaart Maasvlakte 1 & 2 € 15,95

€ 10,95

Richttijden & tours

Tijd  

| 12.00

| 13.00

 

 

| 14.00

 

| 15.00

    | 16.00      
Di t/m vr   rondrit       rondvaart                
Zaterdag*    rondvaart          rondvaart         rondvaart      
& zondag Maasvlakte 1 & 2      rondrit               rondrit           

Jonge kinderen

Tijdens de rit komt een breed scala aan onderwerpen aan bod over de aanleg, inrichting en het gebruik van de modernste haven van Europa. Vanwege de aangeboden informatie en de lengte van de rondrit vinden kinderen doorgaans vanaf de bovenbouw basisschool voldoende aansluiting. Wil je desondanks toch met jonge kinderen aan boord? Zorg dan voor voldoende afleiding, zodat jij en je medepassagiers ongestoord de voorlichter kunnen volgen.

Riemen vast

Deelname aan de rondrit met de FutureLand Express is op eigen risico. Houd rekening met de volgende zaken:
> Kinderen jonger dan 14 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene deelnemen.
> FutureLand-medewerkers kunnen bezoekers uitsluiten tot deelname wanneer zij daartoe aanleiding zien.
> Bij slechte weersomstandigheden of in andere uitzonderlijke gevallen kan een rondrit (last minute) geannuleerd worden.
> In de FutureLand Express is het dragen van de veiligheidsgordel verplicht.
> Personen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van hulpmiddelen kunnen, indien mogelijk, in overleg met de baliemedewerker deelnemen aan de FutureLand Express. De veiligheid van passagiers moet in alle gevallen gewaarborgd zijn.

FutureLand Express FutureLand Express FutureLand Express

Beschikbare tours deze maand

De FutureLand Express rijdt alle dagen dat FutureLand geopend is Reserveren