FutureLand Express

Ga op expeditie met de FutureLand Express

FutureLand Express staat klaar voor een bijzondere rondrit naar het nieuwste stuk Nederland. Nieuwe havens, de modernste terminals, offshore activiteiten en dus een haven vol in bedrijf. Een bijzonder havengebied, dat het verdient van dichtbij gezien te worden. Met de FutureLand Express kan dat. All aboard!

Klaar voor vertrek

Zand, steen, beton en staal. Maar ook de hoogste en modernste kadekranen, elektrische AGV's en high tech ict-toepassingen. Dat zijn de ingrediënten waarmee Maasvlakte 2 uit zee werd gehaald en is ingericht. Miljoenen kubieke meters zand werden opgespoten en op dit nieuwe land zijn nu de eerste twee hypermoderne terminals in bedrijf. Een FutureLand-voorlichter vertelt onderweg van alles over wat je ziet én niet ziet. De voorlichting is in het Nederlands, Engels- en Duitstalige factsheets zijn aan boord aanwezig. Of volg de audiotour in het Engels en Duits via de smartphone, vergeet je koptelefoon niet!

Iedere tour is uniek

De FutureLand Express brengt je iedere tour naar een bijzondere locatie:

Dinsdag >> Energietour met bezoek aan APM Terminals
Woensdag >> Rondrit met unieke blik op Euromax terminal
Donderdag >> Rondrit met bezoek aan APM Terminals
Vrijdag >> Energietour met bezoek aan Slufter
Zaterdag* >> Rondrit met bezoek aan APM Terminals en Sif
Zondag >> Rondrit met bezoek aan Sif
*FutureLand is van mei tot en met september op zaterdag geopend

Tijdens de Energietour ontdek je de rol van de Rotterdamse haven in de energievoorziening. Voor het bezoek aan APM Terminals en Sif is vanwege internationale regelgeving een geldig legitimatiebewijs verplicht voor passagiers vanaf 14 jaar. Deze dienstregeling is onder voorbehoud, het exacte aanbod vind je in het reserveringssysteem.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Reserveren is mogelijk vanaf 8 weken van tevoren.
De veelgestelde vragen over het reserveren van tickets vind je hier.

Prijzen

Tickets Regulier Kinderen 3 t/m 11 jaar
Kinderen t/m 2 jaar gratis
Ticket rondrit € 8,50 € 6,95

Wil je op dezelfde dag zowel een rondrit en een rondvaart maken dan krijg je 40% korting op het kaartje voor de rondrit.

Jonge kinderen

Tijdens de rit komt een breed scala aan onderwerpen aan bod over de aanleg, inrichting en het gebruik van de modernste haven van Europa. Vanwege de aangeboden informatie en de lengte van de rondrit vinden kinderen doorgaans vanaf de bovenbouw basisschool voldoende aansluiting. Wil je desondanks toch met jonge kinderen aan boord? Zorg dan voor voldoende afleiding, zodat jij en je medepassagiers ongestoord de voorlichter kunnen volgen.

Riemen vast

  • Deelname aan activiteiten geschiedt op eigen risico.
  • Kinderen jonger dan 14 jaar mogen uitsluitend deelnemen onder begeleiding van een volwassene.
  • Voor iedere deelnemer dient een plaats gereserveerd te worden, ook gratis plaatsen in geval van jonge kinderen.
  • FutureLand-medewerkers kunnen bezoekers uitsluiten tot deelname wanneer zij daartoe aanleiding zien.
  • In de FutureLand Express is het dragen van de veiligheidsgordel verplicht. Voor baby’s die meegaan in de FutureLand Express dient een autostoel meegebracht te worden.
  • Personen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van hulpmiddelen kunnen in overleg met de baliemedewerker indien mogelijk deelnemen aan een rondrit. De veiligheid van de passagiers moet in alle gevallen gewaarborgd zijn.
  • Weersomstandigheden en werkzaamheden leiden mogelijk tot aanpassing van de route of het programma of in het uiterste geval annulering van de activiteit. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om u hier tijdig over te informeren.
  • De voorlichting aan boord van de FutureLand Express is in het Nederlands. Engels- en Duitstalige factsheets zijn beschikbaar. Ook kan gebruik gemaakt worden van een audiotour via de eigen smartphone en hoofdtelefoon.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in het informatiecentrum en/of aan boord van de FutureLand Express.
  • Verordening (EU) nr. 181/2011 is van toepassing op het vervoer met de FutureLand Express, een samenvatting van de toepasselijke passagiersrechten is te verkrijgen aan de balie. Indien u onverhoopt een klacht heeft, dan kunt u die op grond van de verordening schriftelijk indienen via info@futureland.nl of aan de balie.

Winnaars goede doelen loterijen

Gefeliciteerd met je tickets! Maak je rondrit of rondvaart definitief via ons reserveringssysteem. Aan de hand van de meest gestelde vragen leggen we graag uit hoe je tickets voor FutureLand verkrijgt. 

Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda