FutureLand Express

Ga op expeditie met de FutureLand Express

FutureLand Express staat klaar voor een bijzondere rondrit naar het nieuwste stuk Nederland. Nieuwe havens, de modernste terminals, offshore activiteiten en dus een haven vol in bedrijf. Een bijzonder havengebied, dat het verdient van dichtbij gezien te worden. Met de FutureLand Express kan dat. All aboard!

Zand, steen, beton en staal. Maar ook de hoogste en modernste kadekranen, elektrische AGV's en high tech ict-toepassingen. Dat zijn de ingrediënten waarmee Maasvlakte 2 uit zee werd gehaald en is ingericht. Miljoenen kubieke meters zand werden opgespoten en op dit nieuwe land zijn nu de eerste twee hypermoderne terminals in bedrijf. Een FutureLand-voorlichter vertelt onderweg van alles over wat je ziet én niet ziet. De voorlichting is in het Nederlands, Engels- en Duitstalige factsheets zijn aan boord aanwezig. Of volg de audiotour in het Engels en Duits via de smartphone, vergeet je koptelefoon niet!

Maasvlakte 2 Sif
Sommige rondritten brengen je op de terminal van monopile-producent Sif Group

Klaar voor vertrek

FutureLand Express rijdt op dagen dat FutureLand open is; van dinsdag t/m vrijdag en op zondag. Van mei tot en met september is FutureLand ook op zaterdag geopend. Ook dan rijdt de Express. Wil je op dezelfde dag een rondrit en een rondvaart maken, dan kun je kiezen voor een voordelig combiticket. Maak je reservering voor alle deelnemers, eventuele kinderkorting wordt bij het afrekenen aan de kassa in FutureLand verrekend.

Iedere tour is uniek

Maak met de FutureLand Express een bijzondere rondrit naar het nieuwste stuk Nederland en een haven volop in actie én ontwikkeling. De FutureLand Express brengt je iedere tour naar een bijzondere locatie:

Dinsdag >> Energietour met bezoek aan APM Terminals
Woensdag >> Rondrit met unieke blik op Euromax terminal
Donderdag >> Rondrit met bezoek aan APM Terminals
Vrijdag >> Energietour met bezoek aan Slufter
Zaterdag* >> Rondrit met bezoek aan APM Terminals en Sif
Zondag >> Rondrit met bezoek aan Sif
*FutureLand is van mei tot en met september op zaterdag geopend

Tijdens de Energietour ontdek je de rol van de Rotterdamse haven in de energievoorziening. Voor het bezoek aan APM Terminals en Sif is vanwege internationale regelgeving een geldig legitimatiebewijs verplicht voor passagiers vanaf 14 jaar. Deze dienstregeling is onder voorbehoud, het exacte aanbod vind je in het reserveringssysteem.

Winnaars goede doelen loterijen

Gefeliciteerd met je tickets! Maak je rondrit of rondvaart definitief via ons reserveringssysteem. Aan de hand van de meest gestelde vragen leggen we graag uit hoe je tickets voor FutureLand verkrijgt.

Bank Giro Loterij  Nationale Postcode Loterij  Vrienden Loterij

Check en reserveer

In het reserveringsysteem vind je de aangeboden rondritten, vertrektijden en beschikbare plaatsen. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. De dienstregeling van de FutureLand Ferry en Express kan op de dag van je bezoek afwijken van het schema. Check daarom de aangeboden tours én de beschikbare plaatsen op de gewenste bezoekdatum in het reserveringsysteem. Let op: reserveren kan momenteel om technische redenen uitsluitend tot en met juni.

Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5 Stap 6
Kies tour Selecteer Kies uit Bepaal Controleer Vul in
> boot
> bus
> combi
> datum > aanbod > personen > plaatsen > gegevens
> reserveer

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren verdient aanbeveling. Kaartjes kunnen tot uiterlijk een half uur van tevoren afgehaald worden bij de ontvangstbalie. Een half uur voor vertrek worden niet afgehaalde reserveringen vrijgegeven.

Prijzen

Tickets Volwassenen Kinderen 3 t/m 11 jaar
t/m 2 jaar gratis
Ticket rondrit € 8,50 € 6,95
Combiticket rondrit & rondvaart Maasvlakte 2 € 15,50 € 12,95
Combiticket rondrit & rondvaart Maasvlakte 1 & 2 € 17,95 € 12,95

Jonge kinderen

Tijdens de rit komt een breed scala aan onderwerpen aan bod over de aanleg, inrichting en het gebruik van de modernste haven van Europa. Vanwege de aangeboden informatie en de lengte van de rondrit vinden kinderen doorgaans vanaf de bovenbouw basisschool voldoende aansluiting. Wil je desondanks toch met jonge kinderen aan boord? Zorg dan voor voldoende afleiding, zodat jij en je medepassagiers ongestoord de voorlichter kunnen volgen.

Riemen vast

Deelname aan de rondrit met de FutureLand Express is op eigen risico. Houd rekening met de volgende zaken:
> Kinderen jonger dan 14 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene deelnemen.
> FutureLand-medewerkers kunnen bezoekers uitsluiten tot deelname wanneer zij daartoe aanleiding zien.
> Bij slechte weersomstandigheden of in andere uitzonderlijke gevallen kan een rondrit (last minute) geannuleerd worden.
> In de FutureLand Express is het dragen van de veiligheidsgordel verplicht.
> Personen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van hulpmiddelen kunnen, indien mogelijk, in overleg met de baliemedewerker deelnemen aan de FutureLand Express. De veiligheid van passagiers moet in alle gevallen gewaarborgd zijn.
 

Reserveer hier

 

 

 

 

  

Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda