Fossielendag

Zondag 27 januari komen deskundig paleontologen naar FutureLand. Het informatiecentrum op de Maasvlakte staat dan in het teken van de fossielen die dagelijks op het Maasvlaktestrand worden gevonden. Neem al je vondsten mee en laat ze beoordelen door de experts! Het laatste nieuws over unieke, recente vondsten hoor je tijdens de gratis lezingen door de experts.
FossielendagMaasvlakte 2, de uitbreiding van de Rotterdamse haven, is opgespoten met zand diep opgezogen uit de bodem van de Noordzee. Dit zand is rijk aan fossielen uit lang vervlogen tijden. Botten, tanden en kiezen en geweien, ze vertellen allemaal een verhaal over de bewoners van toen. Zo'n 30.000 jaar geleden, tijdens de laatste IJstijd, bevolkten mammoeten, hyena's en vele andere diersoorten de bodem van de huidige Noordzee. Op deze fossielendag staan experts klaar om al jouw vondsten te determineren. Experts geven tijdens lezingen achtergronden en inzichten over het leven voor onze kust tijdens de laatste IJstijd. Toegang is gratis.

Lezingen - gratis deelname

> 13.00 uur Walter Langendoen - Werkgroep Steentijd Noordzee
'Hoe is mijn fossielenfascinatie tot stand gekomen.'

> 14.00 uur Charlie Schouwenburg - roofdierspecialist Oervondstchecker.nl
'Roofdieren van de Nederlandse stranden.'

> 15.00 uur Stephan van Uden - Gevonden-Verloren.nl
‘Metaaldetectie op het strand.' Metaaldetectie op het strand werkt anders dan op het land. Gevonden Verloren geeft uitleg.

> 15.30 uur Georgina Wiersma - Dutch Shark Society
‘Haaien in de Noordzee. En de rol van de Dutch Shark Society

Doorlopend

Kinderworkshop fossielen boetseren
Tijdens deze workshop ga je aan de slag met klei onder begeleiding van kunstdocente Joanna Smolarz.
Fossielen boetseren
De workshops vinden aansluitend plaats op de lezingen van Walter Langendoen. Deelname is voor 4 tot 99 jaar en kost € 2,- per persoon (max. 16 deelnemers/workshop).

Bottendokters
Tijdens de Fossielendag word je uitgebreid geïnformeerd over het behandelen en bewaren van fossiele vondsten. Walter Langendoen legt het proces uit van ontzilten & prepareren. Gedurende de gehele dag kan je bij experts terecht.

Stands
Laat je uitgebreid informeren door Dutch Shark Society over hun werk en wat je kan tegenkomen tijdens je zoektocht op het Maasvlaktestrand. Gevonden Verloren is aanwezig met een stand over metaaldetectie. Hier wordt uitleg gegeven over het zoeken op het strand en metaaldetectie op een zoute ondergrond.

Reserveren

Meer activiteiten Agenda