10 jaar FutureLand

Op zaterdag 1 juni pakt FutureLand uit. Dan bestaat het informatiecentrum op de Maasvlakte van de Rotterdamse haven tien jaar. En wie jarig is, trakteert! Dus is FutureLand die dag open van 10.00 tot 22.00 uur, zijn alle tours op die dag gratis en staan de bezoekers tal van andere verrassingen te wachten. Verschillende foodtrucks met lekkernijen als friet, biologisch ijs en koffie bereid door een barista, staan op het terrein.
FutureLand 10 jaar!

Opening nieuwe tentoonstelling
'De haven WERKT!'

Barbara Kathmann – wethouder Economie - luistert de verjaardag van FutureLand op. Zij opent ’s middags samen met Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf, de nieuwe tentoonstelling ‘De Haven WERKT!’. Aansluitend is die tentoonstelling vanaf 14.00 uur door iedereen te zien. ‘De haven WERKT!’ toont bezoekers het economisch belang van de haven, in het oog springende havenontwikkelingen én het brede palet aan havenbanen. De haven biedt in héél Nederland werk aan een kleine 400.000 mensen.

Beroepskeuzegame
Robotisering, gebruik van big data en inzet van nieuwe energiebronnen vragen om bestaand én nieuw talent. Een beroepskeuzegame illustreert de bezoeker dat voor ieder talent wel een mooie baan in haven bestaat. De tentoonstelling is te zien tot mei 2020 en kwam tot stand met medewerking van Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam (EIC).

Extra tours & activiteiten
In de tien jaar van haar bestaan is FutureLand uitgegroeid van informatiecentrum over de bouw van Maasvlakte 2, tot één van de populairste toeristische attracties van Rotterdam en omstreken. FutureLand licht bezoekers voor over de haven van nu en de toekomst. Ieder jaar bezoeken ruim 100.000 havenfans FutureLand. De miljoenste bezoeker werd vorig jaar getrakteerd op een intiem etentje. In een glazen container werd gedineerd met de modernste terminals als decor. Op 1 juni wordt bezoek opnieuw verrast. Bovendien zijn alle attracties gratis: FutureLand Ferry; FutureLand Express; fossielenexpeditie; strandspeurtocht; kidsquiz; knutselworkshop. FutureLand is deze dag open van 10.00 tot 22.00 uur.

Tien keer gratis
Rondrit FutureLand Ferry**
Rondvaart FutureLand Express**
Fossielenexpeditie**
Strandspeurtocht**
Kidsquiz**
Instappresentatie**
Films**
Knutselworkshop
Shantikoor
Gratis attentie
** let op: boeken voor deze activiteiten is nodig

Reserveren activiteiten
In het reserveringsysteem vind je alle activiteiten, aanvangstijden en beschikbare plaatsen. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Per activiteit waar je aan deel wilt nemen maak je een aparte reservering. Alle activiteiten naast de rondrit en -vaart vind je onder 'overige'. Activiteiten waarvoor geen plaatsen meer beschikbaar zijn, worden niet getoond in het reserveringsysteem.

Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5 Stap 6
Kies tour Selecteer Kies uit Bepaal Controleer Vul in
> boot
> bus
> combi
> overige
> 1 juni > aanbod > personen > plaatsen > gegevens
> reserveer

Let op: bij een combinatieticket selecteer je twee tijdstippen; één voor de rondrit en één voor de rondvaart. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren verdient aanbeveling. Kaartjes kunnen tot uiterlijk een half uur van tevoren afgehaald worden bij de ontvangstbalie. Een half uur voor vertrek worden niet afgehaalde reserveringen vrijgegeven.

Mocht je onverhoopt moeten annuleren, doe dit dan svp middels de link in de bevestigingsmail. Op 29 mei volgt een extra e-mail met nadere informatie over o.a. parkeren.

Blokkenschema
In het blokkenschema vind je het complete programma voor 1 juni. Hierop staan alle activiteiten. Behalve voor het Shantykoor en de kinderworkshops dien je voor iedere activiteit waaraan je wilt deelnemen te reserveren.

Blokkenschema

Beschikbare tickets

Meer activiteiten Agenda